Промислові жарильні шафи

Промислові жарильні шафи

Продаємо промислові жарильні шафи. Запевняємо, це хороший і недорогий вибір для ресторанів, кафе, барів, їдалень.

Шафа жарильна електрична: одно-, двох-, трьох - і чотирьох камерна, призначена для випічки, смаження хлібобулочних виробів на фабриках-кухнях, в пекарнях і кондитерських цехах, а також на кухнях ресторанів, їдалень та інших закладів громадського харчування.


У цій категорії немає товарів.


Жарочна шафа — це, разом з газовою плитою, традиційний агрегат гарячого цеху. Хоча вже замінюється на сучасні конвекційні шафи і пароконвектомати. В останніх, при смаженні, йде примусова конвекція повітря, тому прожарювання йде рівномірніше (з скоринкою або без), прискорюється сам процес смаження.

Шафа конструктивно проста і, отже, проста й надійна в експлуатації. В загальних рисах шафа складається з власне самої жарочної камери, яка нагрівається ТЕН-ами (для тих, що від електрики), терморегуляторами контролю температури прожарювання і опорними ніжками. Кожна шафа комплектується декількома деками.

Навіщо?

Жарочна шафа, а іноді її називають ще духовою шафою, духовкою — хоча це й не зовсім одне і теж, в шафі для смаження присутні відкриті нагрівальні елементи, а ось в духовці — вони всі закриті (як в пекарських шафах). Так ось: при готуванні в жарочній шафі виходить продукт з скоринкою, з "димком", за рахунок того, що є відкритий нагрівальний елемент, в духовці таке неможливо. Хоча в принципі в обох можна випікати кондитерку, смажити м'ясо, рибу або овочі.

Які бувають?

Залежно від обсягів виробництва жарильна шафа буває одно-, двох-, трисекційна. Для шкільної їдальні, з числом посадочних місць близько ста, однозначно шафа на три секції, фабрика-кухня — трисекційна та не одна, а декілька. Для кафешки з власною випічкою, невеликого ресторану підійде з однією або двома секціями — достатньо.

За типом теплообміну: природна вентиляція або примусова. У першому випадку воздухопотік циркулює всередині камери природно, температура розподіляється не рівномірно: тож доводиться або готувати продукти з різною температурою чи тривалістю готування (наприклад м'ясо внизу — овочі нагорі), або періодично міняти листи чи перевертати продукти (і то і то клопітно — але ж дешево).

Примусова конвекція (вентиляція): у кожній секції встановлюється вентилятор, який задає рівномірний розподіл гарячого повітря всередині камери смаження. Непотрібно перевертати продукти або міняти листи місцями, крім того, в такій камері можна не тільки смажити, пекти, тушкувати, а й розморожувати продукти. Одні плюси — окрім ціни. Примусова конвекція більш просунута технологія, жарильна шафа складніша в обслуговуванні, коштує дорожче, тому на ринку зустрічаються комбіновані варіанти багатосекційних жарилок. Наприклад: у трисекційної шафи одна або кілька секцій може бути з примусовою конвекцією, а решта з природною (або всі три секції з примусовою, але це вплине на ціну).

Висновки

Купуючи шафу, в першу чергу виходимо з виробничих обсягів і меню закладу (скільки і як буде смажитися, випікатися, тушиться), меню також впливає на вибір теплообміну: смажимо чи печемо багато — купуємо шафу для жарення з примусовою конвекцією, дорожче — так, але з лихвою окупиться.

Якщо в закладі планується виключно випічка хлібобулочних і кондитерських виробів, то краще купити пекарську шафу. Зовні пекарські шафи такі ж як жарочні, коштують приблизно однаково, але відмінності все ж є. В першу чергу в пекарській передбачено парозволоження, всі ТЕНи закриті — ці шафи кращі для випічки — не смаження.

Тож купуючи обладнання для смаження, випічки — краще добре зважити, що саме вибрати: шафа для смаження, пекарська шафа, чи краще пароконвектомат.

Продаємо жарочні шафи, пекарські, духовки. Ви можете купити у нас все обладнання для гарячого цеху шкільної їдальні, дитячого садка або в інший заклад громадського харчування. Комплексне оснащення. Ціни доступні, доставка —в кожен регіон кур'єрськими службами України.

Підбір необхідного обладнання, розміщення, 3D планування та розміщення (надаємо план розміщення, підключення, віртуальний 3D тур).