Проектування професійної кухні громадського харчування — замовити

Проектування професійної кухні - верхній банер

Проєктуємо професійні кухні громадського харчування: для їдальні, ресторану, кафе «під ключ», «під бюджет» відповідно до норм СанПіН — санітарним та протипожежним.

Робимо об'ємно-планувальні рішення, підбір необхідного обладнання відповідно до технологічної карти меню, напливу Відвідувачів та кількості посадкових місць.

Що таке «під ключ»

Беремо на себе всі етапи підготовки документації, складання технологічної карти меню закладу, оптимізація витрат, закупівля обладнання, його встановлення та підключення, перший пуск та навчання персоналу.

Проєктування «під бюджет»

Виходячи з бюджету Замовника, наявності вже встановленого обладнання, вибирається мінімально необхідне та бюджетне за ціною обладнання, калькуляція його доставки та підключення.

Для чого і для кого

Відкриваєте власне кафе, точку вуличного харчування, реконструюєте шкільну їдальню або їдальню ДНЗ відповідно до нових нормативів харчування — вам точно необхідна схема розміщення обладнання, його підключення до електромережі та каналізації.

Без наочного плану просто неможливо уявити: як виглядатиме кухня у ресторані, їдальні. Проєкт допомагає грамотно розставити обладнання, без додаткових витрат, підключити його — поміститься до запланованого бюджету. Запорука успіху — оптимальне зонування професійної кухні, її ергономіка — зручність роботи, а значить і швидкість приготування страв.

Що потрібно

Для чого нам потрібні плани, розміри приміщення, тип закладу та кількість людей у ньому? Щоб зробити віртуальний план приміщення, максимально точно продемонструвати вам 3D розміщення меблів та обладнання. Підготувати специфікацію необхідного обладнання.

Є Шеф-кухар, Технолог — обов'язково потрібні його побажання.

Вкажіть:

  • Тип закладу: їдальня, ресторан, кафе, піцерія — інше.

  • Кількість посадкових місцях.

  • Режим роботи: час роботи закладу, кількість змін.

  • Меню закладу, технологічна карта страв. Або, як спрощений варіант, приблизний асортимент страв, кількість порцій, що подаються, у найбільш завантажений день тижня, особливість кухні (національна – українська, грузинська, бістро, їжа на виніс); вид і обсяги сировини, що зберігається (м'ясо, овочі, крупи — запас; на три дні, на тиждень і т.д.).

  • Чи передбачено виїзні заходи, банкети.

  • План приміщення, обміркове креслення (якщо необхідно — наші фахівці виїжджають на об'єкт для вимірів).

  • Існуючі точки підключення обладнання та виводи комунікацій (вентиляція, вода).

  • Наявність та потужність газу/електромережі, дозволи на експлуатацію (максимально допустима потужність електрообладнання, що підключається, газова витрати).

Окремо: є потреба в дизайн-проєкті — залучаємо дизайнера.

Також, якщо потрібно, ми робимо добірку необхідного посуду та всього кухонного інвентарю.

Зателефонуйте нам 0 800–358–976.

Заповніть анкету на прорахунок проєкту професійної кухні Анкета.PDF, прикладіть плани, обмірювальні креслення та надішліть нам.

З чого складається

Базовий пакет документів (технологічний проєкт професійної кухні складається з: об'ємно-планувального рішення, специфікація обладнання з його технічними характеристиками, точки підключення та виведення комунікацій, вентиляція).

У варіантах планувальних рішень, розміщення обладнання, підключення обговорюється окремо, але не більше 2-3.

Прорахунок вентиляційних комунікацій/клімат системи, її проєктна потужність обумовлюється окремо.

План розміщення обладнання, специфікація кухні ресторану
План підключення електрообладнання кухні їдальні

Якщо у вас немає плану, ви шукаєте варіанти вашого майбутнього закладу — пропонуємо розробку технологічної карти меню закладу (основного та додаткового), а потім уже сам проєкт.

Як і що саме потрібно для меню закладу — докладно тут.

Далі

Скільки коштує

Готового цінника як такого немає — кожен заклад унікальний, навіть якщо вони одного профілю і однакові, аж до стільця в інтер'єрі.

Приблизна вартість квадрата площі базових/типових рішень починається від 420 грн./м2.

Для орієнтиру скажемо, що проєкт кухні їдальні на 100 посадочних місць коштує приблизно 25 тис. грн (без прорахунку потужності вентиляції та розрахунку електромереж) — 2018 р.;

кухня невеликого кафе на десять місць — 8 тис. грн. це в 2020 році;

проєктування кухні опорної школи 40 тис. гривень (комунікації вже було підведено) — 2021 р..

Знову зверніть увагу: на вартість впливає повнота наданої інформації (плани, достовірні обміри, фотографії).

Якщо замовляєе обладнання у нас — суттєва знижка, — можлива й до 100%.

Є варіант замовити тільки технологічний проєкт кухні без замовлення обладнання, тоді ви платите тільки за розробку проєкту.

Авторський нагляд — контроль ходу виконання робіт (відсоток від загальної вартості обладнання - обговорюється окремо).

Що отримуємо

Отримуєте все необхідне для запуску свого закладу відповідно до всіх санітарних та протипожежних норм (СанПіН).

Що входить у повний пакет (для приміщення, що знову будується/зміни профілю закладу, повного перепланування):

  • Зонування робочих місць кухні, службових приміщень;

  • план розміщення технологічного та нейтрального обладнання для кухні ресторану, кафе, їдальні;

  • точки підключення та виведення каналізації;

  • точки підключення обладнання до електромережі;

  • прорахунок систем вентиляції (витяжний, припливно-витяжний), розміщення на плані - якщо включено в проєкт;

  • потоки руху персоналу; по кухні, допоміжним приміщенням - якщо включено в проєкт;

  • 2D плани, 3D візуалізація, віртуальний тур;

  • специфікація обладнання з тех.характеристиками;

  • пояснювальна записка.

Робимо висновок про придатність приміщення під потреби громадського харчування:

Чи поміститься все необхідне обладнання; чи вистачить електричних чи газових потужностей; чи достатньо точок підведення води та каналізації, потужності витяжної системи.

Отримуєте схеми руху персоналу та сировини, готової продукції, рух брудного та чистого посуду, куди йдуть відходи та як завантажуються складські приміщення.

При необхідності, за наявності вже зроблених прорахунків, закупленого обладнання або часткового перепланування — обсяг проєкту може бути звужений і, зрозуміло, здешевлений.

Приклади

Виконуємо проєкти різнопланові: для шкільних їдалень, приватних ресторанів та кафе, магазинів та закладів кейтерингу — деякі тут:

3D Приклад візуалізації професійної кухні
Віртуальний тур - проект професійної кухні
Планування та специфікація проф. кухні
Віртуальний тур - кухня ресторану

Більше, але не всі, проєкти тут

Висновки

Проєктування професійної кухні необхідно, навіть у мінімальних обсягах — 3D розміщення, точки підключення обладнання, визначення мінімально споживаної потужності в піковий день-годину завантаженості закладу.

Якщо вам потрібен просто план розміщення: без схеми підключення комунікацій, без специфікації та калькуляції необхідного обладнання — просто план для невеликих закладів площею кухні до 40÷50 м2 — 3000-6000 грн. за разову пропозицію.

Це необхідно для оптимального використання об'єму кухні та підсобних/допоміжних приміщень, безперервності робочих поверхонь обробки продуктів, руху персоналу без штовханини та суєти.

Підсумуємо. Ще раз відзначимо важливість достовірності обмірювальних креслень (для нових приміщень — з урахуванням штукатурки та плитки, остаточного планування). Це важливо, т.як. ми використовуємо весь простір кухні максимально щільно, кожен сантиметр на рахунку.

Чому пропонуємо замовити технологічний план кухні ресторану, кафе у нас?

Перший наш досвід роботи (а це більше 10 років на ринку HoReCa) показує, що без попереднього планування отримуємо в кращому разі не оптимальне використання приміщення та переплаченого обладнання у ньому, а це — зайва витрата грошей і марнування часу або, що гірше, додаткові перепланування, додаткові закупівлі обладнання — ще більша витрата грошей.

Друге ми плануємо обладнання «під бюджет» тобто виходимо із наявного бюджету у Замовника, коли більше не можна. Але можемо взяти і повний супровід проєкту «під ключ»: розробка, закупівля, встановлення, підключення, перший пуск та навчання персоналу.

Третє залучаємо технологів, шеф-кухарів для оптимального підбору необхідного обладнання.

Четверте і не останнє, якщо все обладнання для ресторану або їдальні ви купите у нас — а ми дилери найпопулярнішого технологічного та нейтрального обладнання — сам проєкт, зрештою, отримаєте майже безкоштовно — пряма вигода для вас!

З усіх питань проєктування професійної кухні, оптимізації витрат на закупівлю, варіантів рішення для вашого закладу — вільно звертайтеся до Менеджера, ТЕЛЕФОНУЙТЕ, пишіть.