Проєктування професійної кухні ресторану

Проектування професійної ресторану - верхній банер

Стиль інтер’єру, кількість посадкових місць, підбір страв для меню — усе це відіграє важливу роль під час відкриття нового ресторану. Однак, щоб підприємство працювало продуктивно, а відвідувачі поверталися знову і знову, не менш важливо правильно спроєктувати кухню. Саме від продуманого проєктування кухні ресторану залежить, наскільки зручно буде працювати шеф-кухарю та його помічникам, чи правильно зберігатимуться продукти та наскільки швидко подаватимуться страви клієнтам.

Чому потрібне проєктування кухні ресторану?

Планувати все інтуїтивно в новому закладі чи довіритися професіоналам і замовити проєкт — над цим питанням, певно, задумується кожен ресторатор. Особливо сильно це питання хвилює власників ресторанного бізнесу, які тільки починають свій шлях і мають обмежений бюджет. Якщо є сумніви, варто вивчити причини, чому план кухні ресторану справді важливий.

Отже, чому потрібне проєктування професійної кухні в ресторані:

  • новий заклад повністю відповідає вимогам санітарних і протипожежних норм (СанПін);
  • працівники кухні працюють максимально продуктивно, не заважаючи один одному;
  • кількість персоналу не завищена, що заощаджує кошти в щоденній роботі ресторану;
  • пришвидшується процес приготування страв завдяки продуманому використанню корисного простору кухні;
  • витрати на закупівлю обладнання оптимізовані, адже в проєкті чітко розраховано, що потрібно для роботи, а без чого можна обійтися.

Для когось може здатися дивним, але від проєктування кухні залежить і дохід ресторану. Що швидше та якісніше персонал зможе обслуговувати клієнтів, то більш задоволеними вони залишатимуться після відвідування закладу. Це сприяє тому, що відвідувачі переходять у ранг постійних клієнтів.

Які труднощі можуть виникнути за відсутності проєкту кухні?

Якщо власник ресторанного бізнесу вирішить не замовляти проєкт професійної кухні у спеціалістів, це може призвести до того, що персонал працюватиме не злагоджено. У результаті, клієнти значно довше чекатимуть на свої замовлення, що може негативно позначитися на репутації закладу.

Відсутність проєкту кухні — це також завищені витрати на облаштування приміщення. Оскільки немає загального розуміння, є ризик придбати непотрібне обладнання, що значно збільшить бюджет на відкриття ресторану.

Заклад, у якому кухню проєктували без допомоги спеціалістів, також може не відповідати санітарним і протипожежним нормам, що може бути небезпечним як для персоналу, так і для відвідувачів.

Які моменти важливі під час проєктування кухні ресторану?

Планування кухні — один із найскладніших етапів під час відкриття закладу громадського харчування. Щоб скласти правильний технологічний проєкт кухні ресторану, доведеться врахувати офіційні вимоги та обмеження, особливості конкретного закладу, при цьому сама кухня повинна вийти максимально зручною для персоналу.

Що потрібно врахувати під час проєктування професійної кухні ресторану:

  • концепцію та меню закладу, особливості кухні, кількість порцій у завантажені дні тижня;
  • дотримання санітарних і протипожежних норм;
  • розташування комунікацій — електрики, газу, води, каналізації, вентиляції;
  • зонування кухні — зберігання продуктів у коморі, мийка, підготовка продуктів, приготування та видача, допоміжні зони для персоналу;
  • площу та геометрію приміщення;
  • оптимізацію усіх технологічних процесів — від пересування по кухні персоналу до раціонального розташування обладнання та всіх речей залежно від частоти їхнього використання.

Під час проєктування кухні спеціалісти «ХОРЕКА ЕКВІПМЕНТ» враховують побажання технолога та шеф-кухаря, беруть до уваги план приміщення, тип закладу, кількість посадкових місць, режим роботи. За потреби фахівці можуть виїхати на об’єкт для вимірів.

Чому варто замовити проєктування кухні ресторану в «ХОРЕКА ЕКВІПМЕНТ»?

Замовити проєктування у спеціалістів чи самостійно розробити план кухні — рішення завжди залишається за власником закладу. Якщо ж зроблено вибір на користь професіоналів, ось кілька переваг співпраці з компанією «ХОРЕКА ЕКВІПМЕНТ»:

  • понад 10 років досвіду на ринку HoReCa й робота над різноманітними проєктами, що дає змогу передбачити всі нюанси;
  • послуга під ключ — спеціалісти готують документацію, складають технологічну карту меню ресторану, оптимізують витрати, закуповують, встановлюють, під'єднують і запускають обладнання, навчають персонал;
  • проєктування кухні під певний бюджет — вибір обладнання під бюджет замовника, доставка та підключення;
  • співпраця з технологами та шеф-кухарями для оптимального вибору необхідного обладнання;
  • суттєва знижка, можливо, і до 100% на розробку проєкту в разі закупівлі обладнання в «ХОРЕКА ЕКВІПМЕНТ»;
  • додаткові послуги — розробка дизайн-проєкту за участі дизайнера, вибір необхідного посуду та кухонного інвентарю, авторський нагляд (контроль виконання робіт);
  • сервісне обслуговування та фірмова гарантія — майстер сервісного центру-партнера здійснює діагностику/ремонт за місцем експлуатації обладнання.

Компанія «ХОРЕКА ЕКВІПМЕНТ» розташована в Ужгороді, але працює над проєктами ресторанів по всій Україні. Вартість послуг розраховується індивідуально і залежить від особливостей конкретного закладу. Приблизна ціна 1 квадратного метра — від 240 грн.

Проєктування професійної витяжки кухні ресторану
Вентиляційна система на кухні ресторану

Що отримує власник ресторану від професійного проєктування кухні?

У разі замовлення проєкту кухні ресторану у спеціалістів «ХОРЕКА ЕКВІПМЕНТ» все продумується до дрібниць — від розташування холодильного обладнання до розміщення розеток і того, де зберігатимуться ножі, тощо.

Що проєктують спеціалісти і що в результаті отримує власник закладу в разі замовлення повного пакету:

  • зонування робочих місць на кухні і в службових приміщеннях;
  • план розміщення технологічного та допоміжного обладнання;
  • точки під'єднання та виведення каналізації;
  • точки під'єднання обладнання до електромережі;
  • прорахунок систем вентиляції;
  • потоки руху персоналу по кухні та допоміжним приміщенням;
  • схеми руху сировини, готової продукції, брудного та чистого посуду;
  • 2D-плани, 3D-візуалізація, віртуальний тур;
  • специфікація обладнання з технічними характеристиками;
  • пояснювальна записка.

У разі замовлення базового пакету документів власник отримує технологічний проєкт професійної кухні з об’ємно-планувальним рішенням, специфікацією обладнання з його технічними характеристиками, точками під'єднання та виведення комунікацій, вентиляцією. Також можлива окрема розробка технологічної карти меню закладу.

Якщо вже є у наявності певні розрахунки, закуплено обладнання або приміщення частково переплановано, обсяг проєкту можна звузити та, звісно, зменшити його кінцеву вартість. У будь-якому разі в результаті власник отримує все необхідне для запуску ресторану, який відповідає санітарним і протипожежним нормам, зручний для персоналу та орієнтований на відвідувачів.

Як відбувається проєктування кухні ресторану?

Компанія «ХОРЕКА ЕКВІПМЕНТ» розробляє проєкт професійної кухні ресторану в кілька етапів — від збору інформації до здачі проєкту та навчання персоналу. Усе залежить під того, який пакет послуг замовить власник ресторану. За якими етапами може здійснюватися співпраця:

  1. Виїзд експерта на об’єкт для вимірів, оцінювання конструктивних можливостей приміщення.
  2. Формування технічного завдання на проєктування.
  3. Підбір технологічного та нейтрального обладнання.
  4. Підготовка планів розміщення професійного обладнання.
  5. Підготовка специфікації обладнання із зазначенням технічних характеристик.
  6. Надання креслень розміщення обладнання з точками під'єднання до комунікацій (електрика, вода, газ, каналізація, вентиляція).
  7. Розрахунок холодильних камер, підбір агрегатів та ін.

Користуйтеся послугами професіоналів із «ХОРЕКА ЕКВІПМЕНТ», щоб отримати грамотний проєкт, максимально ефективно використати простір кухні, зробити її зручною та безпечною, полегшити роботу персоналу і збільшити дохід ресторану.

Якщо потрібна консультація щодо розробки технологічного проєкту кухні ресторану, телефонуйте за номером 0 800–358–976.

Ви також можете зв’язатися з менеджером, замовивши дзвінок на сайті або написавши на електронну пошту order@horeca-equipment.com.ua.

Схожі статті

Відкриваємо їдальню. Яке необхідне обладнання

Їдальня – самий демократичний формат громадського харчування. З вишуканим або мінімальним д..

Як відкрити нове кафе

Отже: Ви вирішили відкрити кафе, або переобладнати під кафе заклад харчування, який раніше вже існув..

Відкриття кав'ярні

Кав'ярня вважається вигідним вкладенням грошей. Рентабельність тільки однієї точки доходить до 6..

Написати відгук

Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис перед тем як написати вігдук