Сковороди на професійну кухню Brillis

Сковороди на професійну кухню Brillis


Сковорода н/ж сталь з сендвіч дном 32 см

Сковорода н/ж сталь з сендвіч дном 32 см

Сковорода н/ж сталь з сендвіч дном 32 см, для зберігання, викладки товарів в лінії роздачі, готуванн..

Передзамовлення

Сковорода н/ж сталь з сендвіч дном 26 см

Сковорода н/ж сталь з сендвіч дном 26 см

Сковорода н/ж сталь з сендвіч дном 26 см, для зберігання, викладки товарів в лінії роздачі, готуванн..

Передзамовлення

Сковорода н/ж сталь з сендвіч дном 24 см

Сковорода н/ж сталь з сендвіч дном 24 см

Сковорода н/ж сталь з сендвіч дном 24 см, для зберігання, викладки товарів в лінії роздачі, готуванн..

Передзамовлення

Показано з 1 по 3 із 3 (всього 1 сторінок)

Матеріал сковорідок

Сковорідки виготовляються з чавуну, сталі (нержавійка), алюмінію, навіть глини (не плутати з керамікою). У кожної свої плюси-мінуси, дамо деякі з них:

Алюмінієва може бути штампованою або литою. Штампована швидко деформується (від температур, від поводження з нею), лита — добре розігрівається, довго тримає тепло, але в обох випадках одна і та ж проблема — пригорання їжі.

Чавун — рівномірно прогрівається, довго остигає. Завдяки природному протипригарному покриттю (метал пористий, при прокалці пори заповнюються, створюючи антипригарний шар) не потрібна велика кількість жиру. Термін служби, при належному догляді, практично не обмежений. Мінуси — важкий, крихкий і без протирання — іржавіє.

Нержавіюча сталь — не змінює смак їжі, не окислюється, стійка до агресивного середовища... Але схильна до перегартування, їжа без великої кількості використання масла пригорає.

Які бувають

Універсальна — підходить всім видам теплової обробки. Пласка і з невисокими бортами. Відмінності між ними — тільки розміри. Найпоширеніша.

Сковорода-вок — з опуклим дном, прийшла до нас з Китаю. У ній можна парити, смажити, тушкувати. Можна використовувати як фритюрницю або ж готувати страви на пару.

Жаровня — плоска, товстостінна сковорода з двома ручками. Використовується при тушкуванні м'яса, риби, овочів.

Млинниця — сама назва говорить, — випікання млинців. Низькобортна, товстоданна і з подовженою ручкою.

Сковорода-гриль — з рифленим дном. Їжа, що на ній готується, не має щільного контакту з дном сковорідки, готування йде на паро-жировій подушці.

Є ще сотейники — але це помість каструлі і сковороди — вони універсали — всі види теплової обробки їжі.