Декантер «ewa» 150 ml, 1782. Виробник Lubiana. Посуд для шкільних їдалень, він міцний, добре миється в посудомийці . Доставка в Київ, Дніпро, Харків, Одеса, Львів інші регіони України.
Переваги посуду Любяна:
- Посуд товстостінний — завдяки чому їжа довго зберігає тепло готових страв;
- Безпориста порцеляна, зносостійкість — посуд легко миється, не вбирає запахи;
- Витримує численну кількість циклів мийки-сушки;
- Розмаїття серій дозволить вписатися в будь-який стиль ресторану чи кафе.
Посуд Любяна сегмента HoReCa виключно білий (спеціальна технологія виробництва), гладкий, рифлений або з плісировкою — найпоширеніший сегмент професійного посуду.
Декантер призначений для декантації вин — для переливання вина з пляшки в декантр з метою подальшого відділення витриманого вина від осаду або ж навпаки — насичення киснем молодого вина.
У першому випадку ми отримуємо чисте вино без домішок, у другому — більш насичений смак та аромат молодого вина.
Для декантації молодого вина необхідний «кльошований» декантер — тобто низ такого декантера повинен бути низьким та об'ємним (так ще рази на пів-тора більш ніж, місткість пляшки вина), мати значну площу «змочування» для більшої аерації киснем. Приблизно це представлено на малюнке з вікі.
А от для витриманих вин цілком підходить графин (декантр) з кришкою та вузькою шийкою. Він може бути сферичної форми або ж довгастої, з кришталю або хрусталіна — чистої та витонченої форми подачі дорогого вина — як частини церемоніалу.