Відкриття кав'ярні

Відкриття кав'ярні

Відкриття кав'ярні

Кав'ярня вважається вигідним вкладенням грошей. Рентабельність тільки однієї точки доходить до 60% річних.

Націнки в них — найвищі для індустрії харчування. Уявіть, накрутка на одну тільки чашку кави сягає до 600%, а на чай – до 1000%.

Етап 1. Вибір місця

Асортимент кав'ярні визначає і вибір місця під неї. Плануєте продажів тільки популярних сортів кави? Відкривайтеся в прохідному, людному місці, де постійними клієнтами стануть працівники прилеглих організацій, студенти, молоді мами з дітьми.

Але якщо ви плануєте різноманітність рідкісних сортів, то таку кав'ярню краще відкрити в затишному тихому місці, куди молоді люди ходитимуть на побачення, а гурмани — для відпочинку, насолоди улюбленим напоєм.

Етап 2. Приміщення

Спочатку продумайте про пропускність кафе, тобто скільки людей в ньому одночасно буде обслуговуватися. Для кафе з дорогим асортиментом вистачить 40-50 посадочних місць. А якщо ви планується продажів недорогих сортів кави для демократичної публіки, то зал виберіть побільше.

Врахуйте, що вам знадобиться ще площа для кухні з підсобними приміщеннями, приміщення для персоналу, адміністрації.

Продумайте заздалегідь функціональність інтер'єру, дизайн — він визначає впізнаваність, а значить і відвідуваність. У стильно оформлене і комфортабельний заклад захочуть повернутися.

Якщо ви працюєте за договором франшизи, то тут простіше — франчайзер надасть вам готове рішення в оформленні.

Етап 3. Кава

Для кав'ярні середньої цінової категорії вистачить 2-3 виду кави. А для верхнього сегмента додайте розширену кавову карту напоїв, але так чи інакше в меню має бути класична кавова карта.

Етап 4. Десерти, закуски

Дорогі кав'ярні верхнього сегмента цін передбачає власну кухню та випічку, середній сегмент закуповує готові кондитерські та кулінарні вироби на фабриках-кухнях чи в магазині.

Вирішувати вам, розраховуючи тільки на власний гаманець. Але власна кухня це додаткове джерело доходу, імідж.

Етап 4. Обладнання кав'ярні

Обладнання для кав'ярні в першу чергу визначається статусом, асортиментом продажів у ній. Кава готується як у стандартних кавоварках, так і вручну (останній варіант краще для дорогих закладів).

Крім цього вам знадобиться кавомолки, блендери, міксери, вітрини, посуд. Якщо у вас своя кухня, то потрібні пекарські шафи під кондитерку, випічку, обробні поверхні, холодильники та ін

Продумайте, в якій посуді подавати напої. Посуд для кафе, кав'ярні нестандартний, вишуканий. Дизайнерський посуд з логотипом кав'ярні, як варіант рішення, але при замовленні такого посуду врахуйте бій посуду та логічний убуток (простіше кажучи — крадіжку).

Етап 5. Персонал

Для змінної роботи вам будуть потрібні як мінімум по два кухарі та бариста, щоб вони працювали позмінно, офіціанти: виходячи з посадочних місць, тривалості змін. Одна прибиральниця.

Завдання бариста і кухарів: пошуки цікавих рецептур, всіляких «фішок» (наприклад кави-арт – малюнки на поверхні кави).

Звертайтеся до нас, Телефонуйте! І ми завжди будемо раді вам допомогти: (066) 595 – 15 – 85

Ми пропонуємо тільки якісне обладнання для кав'ярень та їдалень. Від відомих брендів. З наявністю сертифікатів та гарантією від виробників.

Автор: Ishtvan Paladi


* — це умовні одиниці, які наведені тут лише для довідки